איך בוחרים מורה לפילאטיס?


לצערי הרב בשל הביקוש ההולך וגובר לפילאטיס בארץ הולכים וגוברים גם ה"אלתורים" בתחום ולכן כשפונים למורה לפילאטיס יש לוודא שמדובר במורה מוסמך שעבר הכשרה מלאה!!! ולא הכשרה מקוצרת מסיבה זו או אחרת. הפילאטיס היא שיטה שמובילה לתהליך פיסי ותודעתי ובכדי להתמצא בכל ה"שבילים" הסבוכים שבדרך יש צורך בהכשרה מלאה וממצה. לכן, מבלי להתבייש, שאלו את המדריך איזו הכשרה הוא עבר ואיפה ? (אפשר לבדוק אח"כ באינטרנט) האם הוא עשה שעות של צפייה והתנסות במקום בו הוא למד וכמה? (מינימום 270).

אם אתם מגיעים לשיעור עם בעיה כלשהי, כאב כלשהו, ספרו זאת למורה ותשאלו אותו האם הוא מכיר את הבעיה, האם הוא ניתקל בה בעבר או למד עליה. חשוב מאוד לעדכן את המורה בעיקר אם אתם נכנסים לשיעור מזרון, במקרה כזה יש לפעמים תנועות שרצוי להימנע מהם, אולי המורה ירצה להראות תרגיל חלופי או להתייחס בדרך כלשהיא לבעיה במהלך השיעור. בדקו האם המורה פנוי להקשיב לכם? הקשבה והבנת הבעיה הם השלב הראשון בדרך לפיתרון.

ולסיום דבר חשוב ביותר: מורה לפילאטיס הוא לא רופא אלא אם עבר הכשרה כזאת, צריך להיזהר מאבחונים על רגל אחת וגם מהבטחות והצהרות - את האבחונים אפשר להשאיר לרופאים. לגבי ההצהרות: לעודף משקל למשל דבר ראשון דיאטה, דבר שני אירובי ודבר שלישי פילאטיס - שיעבוד בהצרת ההיקפים אבל לא לבד... אותו דבר לגבי כאבי גב : פילאטיס לא יעזור אם כל שאר ההרגלים או האילוצים יישארו, ולכן מומלץ לאמץ תוכנית אימונים מקיפה.


להצגת מאמרים ופרסום בערוץ זה, צור קשר

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.